Producent: La Dama uit het plaatsje Negrar
Alleen in de Valpolicella, een gebied links en onder het Gardameer mag een Amarone gemaakt worden. Een “Geografica Tipica” zie je dan vaak op de fles staan. De Valpolicella Classico regio ligt net boven Verona waar zelfs een keer per jaar de Amarone feesten worden gehouden. Loop dan met een glas door de straten en proef wat de vele wijnboeren te bieden hebben. Een topwijnhuis met 7 keer een 9 van Hamersma voor de wijnen. De Valpolicella Classico is de basiswijn
Door Gabriële Dalcanale de wijnmaker beschreven als: De meest oprechte wijn van Valpolicella, waar geen techniek staat tussen de druiven van de wijngaard en de wijn op tafel. Een jonge wijn maar niet onvolwassen. Klaar al in de lente na de oogst, het is elke dag genieten aan tafel. Een dagelijkse wijn van hoge kwaliteit om de elegantie. Gemaakt van de druiven,Corvina, Molinario, Rondinella
Beschrijving: Soepel en smaakvol, met lekker veel rood fruit en prima zuren en een afdronk van 5/6 seconden +/- dus goed inzetbaar aan tafel. Deze wijn blijft echt lekker lang hangen. Past goed bij pizza, pasta, BBQ niet te spicy gerechten. Alternatief voor de Franse basiswijnen aan tafel met medium smaakgehalte
Wijnmaken, de oogst van de autochtone druiven wordt uitsluitend met de hand uitgevoerd, van eind september tot midden oktober. De gekneusde druiven fermenteren in stalen tanks gedurende ongeveer 15 dagen, de verwerking is zeer delicaat om de geur en de typische vrucht van deze wijn te behouden.
De wijn rijpt daarna in stalen tanks gedurende ongeveer 6 maanden, waarna deze wordt gebotteld en rijpt in de kelder gedurende ongeveer 2 maanden voordat het in de handel wordt gebracht. Serveertemperatuur: 16 - 18 °
Extra informatie
Gewicht | 1 kg |
---|---|
Soort | Rode wijn |
Wijnhuis | La Dama |
Regio | Valpolicella |
Snelle levering
Uw wijn wordt snel geleverd op uw bezorgadres
Veilige betaling
Veilig en betrouwbaar betalen
Professioneel advies
Advies van uw sommelier Eduardo Baten