+31 (0)651 222 009 info@bio-wijn.nl

Ripasso Valipolicella Classico Superiore – La Dama – Magnum

 63,21 inclusief BTW

Deze ripasso wordt op een wel heel bijzonder manier tot grote hoogte geleid. Een wijn die zelfs kenners verbaast.. Intens en fijn met een verbazingwekkende kwaliteit.

Na zachte persing en een eerste gisting waarin de aroma’s mooi blijven behouden, volgt een tweede gsiting op de most van de Amarone in februari. Zo wordt een zachte complexe wijn gemaakt die door rijping op hout van 2 jaar en nog 6 maanden rijping op fles tot een voor een Ripasso tot ongelooflijke rijkdom komt. Is de Amarone de echt topper, deze Ripasso komt wel erg dicht in de buurt.

Deze ripasso wordt op een wel heel bijzonder manier tot grote hoogte geleid. Een wijn die zelfs kenners verbaast.. Intens en fijn met een verbazingwekkende kwaliteit.

Na zachte persing en een eerste gisting waarin de aroma's mooi blijven behouden, volgt een tweede gsiting op de most van de Amarone in februari. Zo wordt een zachte complexe wijn gemaakt die door rijping op hout van 2 jaar en nog 6 maanden rijping op fles tot een voor een Ripasso tot ongelooflijke rijkdom komt. Is de Amarone de echt topper, deze Ripasso komt wel erg dicht in de buurt.

Volgens Hamersma: "Zwoelheid, luxe bonbons, kersenlikeur op vanilleroom en volheid. Heeft Amarone ambities. En niet geheel onverwacht voorziet La Dama daar ook in. "

Heerlijk bij: Vleesgerechten - kazen zeer breed inzetbaar - ook als drinkwijn voor de liefhebber van wat meer pit in het glas.

  • Productie gebied: Gemeente Negrar 
  • Bodemtype: Combinatie van klei en witte kalk
  • Wijngaard hoogte: 200 meter
  • Druiven: Corvina 80% Rondinella 20%
  • Leeftijd wijngaarden: 15 tot 20 jaar
  • Teeltsysteem: Pergola Veronese
  • Opbrengst: 90 HL per hectare
  • Oogst: Eind september, handgeplukte oogst en selectie van de druiven.
  • Drogen: 40 tot 50% van de druiven krijgt door natuurlijke ventilatie van 30 tot 40% ban de druiven met als gevolg een gewichtsverlies van 20%
  • Wijnbereiding: In stalen vaten van 500 liter gedurende 20 dagen.
  • Veroudering: In vaten van 15 Hl en nieuwe bariques voor 24 maanden. Botteling 6 maanden voor verkoop.
  • Flessen: 4000 flessen per jaar
  • Kleur: diep robijnrood 
  • Bouquet: Morello kers, zwarte peper vanille 
  • Smaak: Warme fluweelachtige tanines, met lange afdronk
  • Serveertips: Geroosterd vlees, gebraad, oude kazen, gestoofd vlees
  • Schenktemperatuur: 18 -20 graden 
  • Verouderings potentieel: 10 jaar

Extra informatie

Gewicht 6 kg
Soort

Rosé

Wijnhuis

La Dama

Regio

Valpolicella

Artikelnummer: PP-BIO58 Categorie:

Snelle levering

Uw wijn wordt snel geleverd op uw bezorgadres

Veilige betaling

Veilig en betrouwbaar betalen

Professioneel advies

Advies van uw sommelier Eduardo Baten