Irpinia Falanghina DOC

 9,40 inclusief BTW

Elegante wijn met smaak en body. heeft een strogele kleur met groene reflecties. Elegant, fruitig, citrus en geuren van de zee, met af en toe een briesje uit het bos met de brem achtige geuren prikkelend in je neus.  De smaak is droog en harmonieus. Past goed bij visgerechten maar ook anti pasti – salami.

DOC - 100% Falanghina - puur natuur

In conversie naar BIO -werken al vele jaren biologisch. (2023 met BIO certificaat)

Elegante wijn met smaak en body. heeft een strogele kleur met groene reflecties. Elegant, fruitig, citrus en geuren van de zee, met af en toe een briesje uit het bos met de brem achtige geuren prikkelend in je neus.  De smaak is droog en harmonieus. Past goed bij visgerechten maar ook anti pasti - salami.

Wijngaard:  Deze Irpinia Falanghina wordt verbouwd op een halve heuvel met ligging op het zuiden met een hoogte van 350 m. op compacte kleigrond.
Druivensoort Falanghina 100%
Vinificatie: handmatig oogsten en in kratten van maximaal 23 kg, oogst in de tweede helft van oktober. Gisting in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur 20/25 dagen.
Kenmerken: heldere strogele kleur, intense bloemengeur. Droge, volle en zachte smaak.
Alc. 13%  - pH 3.40 - Totale zuurgraad 6.00
Aan tafel:  Uitzonderlijk passend bij zeevruchten zoals oesters of andere visgerechten.
Oenoloog: Roberto Iommazzo samen met zijn dochter Margherita
Wat is groene mest?
Groenbemesting is het planten van planten, die worden toegepast om de grond te verrijken met de daarin aanwezige meststoffen. Meestal wordt het in de periode na de oogst gebruikt om deze planten tussen de rijen te zaaien. Doel is de grond te verrijken met voedingsstoffen en minerale zouten. De beste tijd voor het omspitten/ploegen van de groene mest in de wijngaard is het moment wanneer de planten in de "voorbloei" zitten. (het moment waarop de eerste gesloten bloemen verschijnen.) Hiedoor is geen kunstmest nodig en wordt ook voldaan aan de BIO richtlijn.

Extra informatie

Soort

Witte wijn

Wijnhuis

Colline del Sole

Regio

Irpinia

Kwaliteit

DOC

Druif

Falanghina

Artikelnummer: PP-BIO34 Categorie:

Snelle levering

Uw wijn wordt snel geleverd op uw bezorgadres

Veilige betaling

Veilig en betrouwbaar betalen

Professioneel advies

Advies van uw sommelier Eduardo Baten