Greco di Tufo DOCG – Colline del Sole

 14,90 inclusief BTW

DOCG – Greco di Tufo- 100% Greco di Tufo druif

Het is de oudste wijnstok van het Avellino-gebied, geïmporteerd uit de Griekse regio Thessalië, van de Pelasgiërs. Deze wijnstok heeft een duizendjarige oorsprong en heeft zich perfect aangepast aan Irpinia, met name op de heuvels rond het kleine dorpje Tufo, van waaruit het de naam Greco di Tufo heeft gekregen. Wat het onderscheidt van andere witte druiven, is zijn buitengewone, heldere pigmentatie, die zijn druiven een prachtige intense gele kleur geeft, soms barnsteenkleurig, op het moment van rijping. De trossen worden ook Aminia Gemina (soulmate) genoemd, deze naam is afgeleid van Amineo, een stad in Thessalië en van het feit dat het trossen druiven zijn, die als tweeling zijn gekoppeld.

Eerste met BIO certificaat: -werken al vele jaren biologisch en certificaat is vanaf 2021 toegekend.

Smaak: In de mond is hij zeer fris dankzij de uitgesproken zuurgraad en mineraliteit, het heeft ook een opmerkelijke structuur, waardoor een aangenaam gevoel van volheid ontstaat met een interessant aromatisch profiel.

Geur: Rijk aan aroma's, met tonen van gele perzik, abrikoos en hazelnoot en kruidige accenten o.a. door de kleigronden en de zon.

Aan tafel: past goed bij gerechten op basis van vis, schaal- en schelpdieren, wit vlees en koude gerechten.

Productie gebied: Torrioni en Tufo, in het hart van het productiegebied van de Greco di Tufo DOCG, locatie op een heuvel met zuidoostelijke blootstelling stroomopwaarts van de gemeente Tufo, hoogte 400/500 op Kalksteen-tufsteenachtige bodem, rijk aan zwavelhoudende mineralen.

Druivensoort: Greco di Tufo heeft 100% geselecteerd.

Wijngaard: het Guyot-trainingssysteem wordt gecultiveerd met 3.500 planten per hectare. Uitgevoerd met een geïntegreerde landbouwmethode. De productie per hectare is 70/80 kwintaal.

Wijnbereiding: handmatig oogsten en plaatsen in plastic kratten met een maximumgewicht van 20 kg, uitgevoerd in de periode van 10 oktober tot 31 oktober. Breken en zacht persen. Gisting in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur 20/25 dagen.

Kenmerken: goudgele kleur met briljante reflecties, helder en consistent, intens aroma, rijk aan minerale tonen. Sterke droge smaak met aanhoudende minerale frisheid.

Alc. 13% - 3.30 pH - Totale zuurgraad 6 / 6.5.

Aan tafel: Inzetbaar bij "primi piatti" met zeevruchten, gegrilde kip en konijn en vanwege zijn minerale frisheid gaat het goed samen met soepen van groenten en peulvruchten

Serveer temperatuur: van 8 ° -10 ° C.

Wat is groene mest? 
Groenbemesting is het planten van planten, die worden toegepast om de grond te verrijken met de daarin aanwezige meststoffen. Meestal wordt het in de periode na de oogst gebruikt om deze planten tussen de rijen te zaaien om de grond te verrijken met voedingsstoffen en minerale zouten. Om de grootste hoeveelheid micronutriënten en organische stof in de bodem op te nemen, is de beste tijd voor het omspitten/ploegen van de groene mest in de wijngaard, wanneer de planten in de voorbloei zitten, wanneer de eerste gesloten bloemen verschijnen. Hiedoor is geen kunstmest nodig en voldoet met aan de BIO richtlijn.

Extra informatie

Soort

Witte wijn

Wijnhuis

Colline del Sole

Regio

Irpinia

Druif

Greco di Tufo

Kwaliteit

DOCG

Artikelnummer: PP-BIO31 Categorie:

Snelle levering

Uw wijn wordt snel geleverd op uw bezorgadres

Veilige betaling

Veilig en betrouwbaar betalen

Professioneel advies

Advies van uw sommelier Eduardo Baten