La Casa di Sophia
Is een wijn van een wel heel bijzondere wijngaard op het schiereilandje Sant Antiocco in Sardinië . Van verwaarlozing gered door Louisa een dame uit Calgiari de hoofdstad van Sardinië maar bijzonder genoeg, werkzaam als huisarts in Amsterdam.
De wijngaard
Is meer dan 50 jaar oud en de ondergrond is wit strandzand. De wortels gaan heel diep om voldoende water te vinden, hierdoor worden veel mineralen ook in de smaak van de wijn opgenomen. De wijngaard ligt op een heuvel op steenworp van de zee (+/- 300 meter).
Druif
Echt authentieke rode wijn van de Carignano druif, fijne geuren van fruit en mediterrane struiken. Een fijne, hartige wijn met een goede zuurgraad met lichte tannines. Een rode wijn geproduceerd uit eigen biologisch geteelde Carignano del Sulcis-druiven. De druivenplant is niet geënt en groeit al 53 jaar op 300 meter van de zee.
Een werkelijk authentieke rode wijn met fijne geuren van fruit en een geurpallet van mediterrane planten. Een fijne hartige wijn met een goede zuurgraad, dus lichte tannines. Ideaal om aan tafel van te genieten.
De fermentatie
- fermentatieproces van de druiven op natuurlijke wijze plaats zonder toevoeging van gist
- De wijn rijpte daarna ongeveer elf maanden in stalen tanks en met macrofiltratie
- gebotteld in de kelder van La Casa di Sophia.
De Druif
La Casa di Sophia 2022 is een rode wijn geproduceerd uit onze eigen biologisch geteelde Carignano del Sulcis-druiven.
Een druif die zowel in Frankrijk, Spanje en en vooral ook Sardinië de mooiste rode wijnen oplevert. In het oostelijk deel van Sardinië rond Dorgali ligt het belangrijkste gebied van de Cannonau (ook wel Cannonao genoemd), Tai Rosso in Veneto, Garnacha in het Spaans, Grenache in het Frans, is de meest voorkomende zwarte druivensoort op Sardinië. De teelt van deze wijnstok is wijdverspreid over het hele eiland, maar geconcentreerd in de meest centrale delen van het grondgebied. Aan de Oostkust.
Bijzonderheden
Getracht wordt deze kleine wijngaard te behouden en ook door te geven aan de nieuwe generaties. Is te klein om winstgevend te zijn, echter te bijzonder om zomaar te vergeten, Luisa de eigenaresse doet er alles aan om deze wijngaard te behouden. Eenn opleidingsplek voor nieuwe wijnmakers, een stukje geschiedenis van de wijnbouw, al heel bijzonder wer te zijn - het uitzicht naar de zee, de kleine stokken - te zien hoe de plant vertakt in de grond - te proeven natuurlijk met plaatselijke gerechten. Pecorino - pane carrasau. etc.
Extra informatie
Gewicht | 1 kg |
---|---|
Soort | Rode wijn |
Wijnhuis | Casa di Sophia |
Regio | Sardegna |
Snelle levering
Uw wijn wordt snel geleverd op uw bezorgadres
Veilige betaling
Veilig en betrouwbaar betalen
Professioneel advies
Advies van uw sommelier Eduardo Baten