Artikelnummer: PP-BIO1 Categorie:

Amarone della Valpolicella DOCG classico, La Dama 2018

 39,90 inclusief BTW

Uniek product uit de regio boven Verona en de zuid-westelijke regio rond het “Lago di Garda”

Ontstaan zoals zo vaak is gebeurd door een foutje. In dit geval werd de dessertwijn uit de regio, de Reciotto della Valpolicella niet gestopt in het fermentatieproces en werden de suikers zover dat kon vergist tot 16 tot 16,5% alcohol. Geen dessertwijn meer van 12% maar een volle – zeker na wat houtlagering stevige en bijzonder aangename topwijn van Italië, een van de drie koningen onder de Itakliaanse wijnen, samen metb de Brunello en Barolo.

  • Producent Gabriele van “La Dama” uit Negrar, het hart van het Valpolicella gebied. (reserveer proeverij bij het wijnhuis!))
  • Amarone druiven: Corvina, Molinario, Rondinella (zie foto met alle druiven)
  • 18 Maanden houtlagering en 14 maanden rijping in de fles
  • Wijn met restzoet en intense volle smaak
  • Heerlijk bij vleesgerechten met stevige saus, lam, of ander gegrild vlees met zachte saus. Kazen (tikkeltje zoet in de kaas – bv Boerentrots uit Twente)

 

 

Een van de schaarse BIO wijnen uit het Valpolicella gebied. Dat komt omdat het essentieel is dat er geen bacterie en schimmelgroei bij deze druiven optreed. Ze worden namelijk 3 1/2 maand gedroogd door intense luchtcirculatie. Na het persen  de fermentatie. 6 tot 8 weken bij 24 graden.

Een super geconcentreerde wijn dus. In het voorjaar zijn al het aantal trossen aan de plant gereduceerd om meer mineraliteit in de druif te krijgen. Door deze tweede snoei en door de indikking wordt nog eens meer dan 40% door het drogingsproces aan vocht uit de druif verwijderd. Veel suikers dus in de wijn en dan kan er een maximaal alcohol % worden gehaald. (meer dan 16% in dit geval.

Deze Amarone  kreeg op de BIO beurs in 2021 in Montpellier de gouden medaille een eer die nog geen andere Amarone heeft gehad.

Extra informatie

Gewicht 1 kg
Soort

Rode wijn

Wijnhuis

La Dama

Regio

Valpolicella

Kwaliteit

DOCG

Snelle levering

Uw wijn wordt snel geleverd op uw bezorgadres

Veilige betaling

Veilig en betrouwbaar betalen

Professioneel advies

Advies van uw sommelier Eduardo Baten