Slow Food

Ontstaan toen de eerste Mac Donald’s in Rome zich vestigde.

Vergt teveel tekst en uitleg om te verklaren waarom wij daar al jarenlang lid van zijn. Zoek zelf op de pagina’s van deze unieke club van smaak en diversiteit. Vele thema’s waar wij achter kunnen staan. Nog niet helemaal biologisch maar gaat wel in de richting. Een 360 graden view over hoe we met voedsel kunnen omgaan en welke thema’s hierbij spelen.

Op wikipedia is volgende te vinden:

"De Slow Food (langzaam voedsel) beweging zet zich af tegen de industriële productie van voedsel met de zogenaamde fastfood als exponent. Ze beoogt de culturele of traditionele keuken te behouden en daarmee ook het oorspronkelijk gebruik van gewassenzadendieren en landbouwgebruiken van een regio. De beweging is in 1989 opgericht door de Italiaan Carlo Petrini op een congres in Parijs, maar heeft ondertussen meer dan 100.000 leden in 150 landen. Turijn wordt de slow food hoofdstad genoemd, en voorzitter van Slow Food International is Alice Waters, eigenaar van het restaurant Chez Panisse in Berkeley, Californië. Het internationale symbool van Slow Food is de slak.

Carlo Petrini en Massimo Montanari zijn de leidende figuren in het opzetten van een Universiteit van Gastronomische Wetenschappen, in Piëmont, die als doel heeft het bewustzijn ten aanzien van goed eten te bevorderen. Daarbij wordt uitgegaan van producten uit de eigen regio, en worden "vergeten groenten" weer op het menu gezet."

zie voor de Nederlandse afdelingen:  www.slowfood.nl

   

                                                    

 

 

© 2008 - 2022 webwinkel Pura Passione en Bio-wijn.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.