PRODUCENTEN

DI FILIPPO - CANNARA - UMBRIA

Al sinds 2004 een vaste leverancier - in 2012 beste BIO wijnboer van Italië - 2021 scheiding broer en zus van het bedrijf, beslissing inzake toekomstige overname door de kinderen. Dezelfde oenoloog (wijnmaker) blijft verantwoordelijk voor de DI FILIPPO wijnen uit Cannara - Umbria zie website

Di Filippo is de laatste 10 jaar helemaal overgeschakeld van moderne landbouw naar groene landbouw zonder pesticiden en met een ecologische balans. De traktor is b.v. vervangen door werkpaarden die anders naar de slacht gingen. Ganzen lopen in de wijngaarden - een bijzonder bedrijf in meerdere opzichten. Heerlijke wijnen. Ga er zelf een kijken en geniet van een rondrit - want paarden hebben iedere dag beweging nodig :)

Het team van Roberto Di Filippo, (links op de bok) in 2012 gekozen tot beste BIO-wijnboer van Italië en nog steeds een uitstekende wijnmaker. Sinds 2004 al een vriend en werken wij met zijn wijnen. Zijn nieuwe bedrijf heet Plani D’Arche echter i.v.m. continuiteit van de merken - etiketten gaan we door met Di Filippo en missen we Roberto.

Di Filippo is nog steeds na 15 jaar een belangrijkste pijler in ons wijn wijnaanbod. Producent van o.a. de Sagrantino di Montefalco maar ook de dessertwijn “Vernacia di Cannara” is bij ons een geweldig snoepje. (Favoriet van Monique – de manager van deze sommelier)

De nieuwe generatie - Di Filippo - Emma (im het wit) en haar kinderen en de stafleden 2021

 

 

LA DAMA - VALPOLICELLA CLASSICO - AMARONE  BIO - NEGRAR - VENETO

La Dama, een wijnhuis met uitmuntende wijnen, de Amarone della Valpolicella, alleen de naam al. Een van de drie koningen van de Italiaanse wijnen, maar het huis biedt meer. Een geweldige Ripasso (Hij passeert nog eens). Een wijn die zijn tweede gisting heeft met de schillen van de Amarone. Een wijn ook waar liefhebbers telkens weer op terug komen (De beste Ripasso!? – proef het zelf), de Ca Besi een stevige klassieke wijn van dezelfde druiven. Maar ook een mooi plaatje hierboven, frisse kleuren van een frisse wijnboer, een topper binnen de Valpolicella, won al twee keer op de Bio vakbeurs in Montpellier de Gouden Palm (2020 en 2021) en ook de andere wijnen van uitzonderlijk hoog niveau. In een blinde proeverij (zie je het voor je?) met 85 collega’s bij de top 5 geëindigd (2019)

Wijn en spijs, het speelgoed van de sommelier. En wat een geweldig werkterrein – proef zelf mee tijdens een Masterclass! Ja ook de Amarone della Valpolicella staat dan open!

 

 

AZIENDA TRE PINI – NATUURGEBIED DE MURGE – 4 X PRIMITIVO PUGLIA.

 

De wijnen van Tre Pini, van Rocco Plantamura uit het natuurgebied de Murge, Puglia – Biologisch natuurlijk en uitmuntende kwaliteit. Een breed assortiment met geweldige smaken van een gepassioneerde wijnmaker. Complimenti!

Maar liefst 4 x een primitivo biedt het wijnhuis Tre Pini. Van basis niveau de Crea pas op al 14% alc. bij de eerste wijn en iedere keer een stap hoger komt er een procentje bij, met de Trullo di Carnevale 15,5% , De Piscina della Monache 16%, en ultimo – de Riserva Goia del Colle 17%. Deze laatste kan meten met topwijnen uit “top “regio’s die vaak eens zo duur verkocht worden. In een proeverij met 5 top Bordeau’s voor mij de enige wijn die niet alleen houtsmaak had, maar nog een echte wijn is, met POWER. Een ultiem mooie wijn in prachtige zware fles verpakt. Test eens uit en wordt weer opnieuw verliefd.

 

Een korte intro voor het 100 jarig bestaan van de Soroptimisten club in 2021

met wijnen van Tre Pini en Colline del sole !

 

COLLINE DEL SOLE – CAMPANIA – DOCG FIANO DI AVELLINO, GRECO DI TUFO, TAURASSI. Toppers nabij de Amalfi kust.

Colline del Sole, een nieuw wijnhuis voor ons sinds 2018 en vanaf 2021 biologisch gecertificeerd. Vader en dochter oenoloog en geweldige wijnen. Druivensoorten die al eeuwenlang verbouwd worden en vooral de witte wijnen geweldig met veel mineraliteit. De vesuvius op 30 km. Drie DOCG wijnen in het assortiment en vanaf 2021 gaan we vol aan de slag met alle wijnen. Heerlijkheden als de Fiano di Avellino, Greco di Tufo en de Taurasi allen DOCG wijnen. Maar ook de IGT – DOC wijnen van dit huis zeker de moeite waard. Uitstekende prijs.

 

VIGNUOLO, CANTINA DI ANDRIA, PUGLIA

Een totaal ander wijnhuis uit puglia met nero di Troia als hele belangrijke rode druif, ook zo'n druif die door de Grieken is aangeplant in dit gebied. Naast de Primitivo = il primo de eerste. De Nero di Troia wellicht il secundu?  Gemaakt door een kleine coöperatie met 3 eigenaren in Andria dicht bij de kust en het beroemde Castel del Monte - een heel bijzonder kasteel want nooit echt bewoond geweest. Echter wel de naagever voor de DOC en DOCG Castel del Monte. 

De DOCG is voor de Rosato Castel del Monte DOCG een fantastische wijn voor lioefhebbers van rosato met carakter en smaak. Hier afdronk en met de ogen dicht 

Natuurlijk allemaal Bio wijnen – geen kunstmest – een gezonde wijngaard – geen pesticiden – geen 100 toegevoegde stoffen toegestaan. Leer meer!

Samen met de bloemetje en de bijtjes, wist u dat het massaal gebruiken van pesticiden het grootste gevaar voor het bijenbestand in. Dat in wijngaarden (ook bij olijfbomen) waar gespoten wordt, er helemaal niets meer groeit onder de druif/olijf maar ook geen wormen, insecten en de grond daardoor volledig uitdroogt en verzuurt. Hoog tijd dat we vooral pesticiden uitbannen en gezondheid van mensen voorop zetten i.p.v. productie kwantiteit.

VERANTWOORDELIJKE SOMMELIER:

Eduardo

Eduardo (Ed) Baten is de naam. Als bourgondiër geboren in het Romeinse Coriovallum en geïnspireerd EU burger. Al met meerdere zaken bezig geweest in dit leven, verpleegkundige – afdeling / divisiemanager in de gezondheidszorg. 3 verenigingen opgericht voor verpleegkundigen en sinds 2005 meer aandacht aan het bourgondische leven gaan geven als compensatie voor de stress van het vak “verandermanager”.

Een vriend in 2004 gaan helpen importeur te worden en in 2005 viel in Montefalco – Umbrië de beslissing bij een geweldig glas Sagrantino di Montefalco. In 2006 de opleiding Gastronoom Sommelier aan de Academie voor Gastronomie van Peter Klosse gevolgd (Meer info) en in 2008 de eerste Italiaanse sommelier opleiding (AIS). Oprichter Vereniging Italiaanse Sommeliers in NL.

Zie www.italia-sommelier.nl

Sinds 2013 ondersteund door met Monique als muze en manager en mede vennoot – met Pura Passione – pure passie …..

© 2008 - 2022 webwinkel Pura Passione en Bio-wijn.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.