KOOKWORKSHOP IN PUGLIA

Kookles bij Frans van Munster & Anna in Puglia – koken en eten in/bij de Trullo.

Door Ed Baten | 19 september |

KOOKLES IN DE TRULLO BIJ FRANS EN ANNA IN PUGLIA

Vriend en levensgenieter – cellist en ontdekkingsreiziger – Amsterdam en Puglia, dol op Anna en de “Pura Italia” – keuken. Hieronder meer over de pure wereld van genieten met smaak. Een kijkje in de keuken, dat kan door een kookles in de Trullo en dat is een van de mooiste dingen die je kunt meemaken in je leven. Lees meer hieronder!

Hij schreef al twee boeken over zijn avonturen in la Cucina met Anna maar vooral de recepten dan. We blijven wel netjes. Met zijn zus schreef hij jaren in het Vrij Nederland en e.e.a. is ook in een boek weergegeven. Zijn eerste ervaringen schreef hij echter neer in het boekje “Lekkerissimo” een heerlijke kleinood over de eerste kennismakingen met de keuken van Puglia waar hij met Anna ook in een heuse Trullo woont. Verder produceren Frans en Anna heerlijke olijfolie – (5 liter blikken). Wil je jaarlijks zo’n blik reserveren, dat kan via de website www.bio-wijn.nl meld je aan en eens per jaar wordt de nieuwe oogst naar Ollanda gebracht en kun je het blik met verse olijfolie (geen pesticiden etc.) Voor € 85 komen halen of we komen even bij jullie op de koffie!. www.bio-wijn.nl

Je kunt bij Frans en Anna in de Trullo authentieke kooklessen volgen en die ervaring je hele leven verder meenemen. Ondanks dat wij dit al meerdere keren hebben mogen meemaken - iedere keer een bijzondere en heerlijke herinnering, die nooit verveelt en je wilt terug..... keer op keer........................

Authentiek koken met heerlijke en ter plekke gevonden – geteelde ingrediënten. Eens in je leven moet je dit meemaken -een geweldige ervaring. Leer de authentieke Italiaanse keuken. De heerlijke simpele keuken met heerlijke olijfolie – onbespoten natuurlijk, wilde asperges – wel zelf meehelpen zoeken – zelf pasta maken en heel veel leren en proeven. De recepten zijn ook beschikbaar. Zie het boek wat Frans in de uitwisseling met zijn zus (La Sorella) heeft verzameld.

Fratello & Sorella. Over Italië, koken en lekker eten. Dat is de titel van het tweede boek. Heerlijke recepten  zie website Frans en Anna en een aanrader en het boek is nu ook op hier te verkrijgen. Of ga naar Puglia en koop het boek bij Frans. Een prachtig cadeau voor de feestdagen voor de kok des huizes! (koop hier) of ->>>>>>

Kookles in de trullo van Anna en Frans in Puglia

Frans en Anna wonen op het platteland van Puglia. Je kunt bij hen terecht voor een kookles, gewoon bij hen thuis, in een authentieke trullo die ze geheel hebben ingericht als keuken. Lees hier een beknopte samenvatting op de site van Ciao Tutti of volg hierboven de (langzame) link naar de website. Geniet….. met volle teugen!

Frans beter leren kennen.. lees hier het verhaal van Badoe die er niet meer is en zijn vervanger. of kijk eens naar het filmpje wat ter ere van zijn …. verjaardag is gemaakt en wij heerlijk van hebben genoten.

------------------------------------

Frans van Munster bij de olijven oogst November 2020

Je denkt misschien: “wie is dat figuur, slechts gekleed in opwindende vrijetijdskleding die daar zo ijverig olijven uit de boom staat te klapperen onder de brandende zon? Ik laat met deze foto zien dat de temperaturen voor de tijd van het jaar belachelijk hoog zijn maar dat desondanks de olijfolie binnenkort geperst zal zijn en, zo je dat nog niet gedaan mocht hebben, je een bestelling kunt plaatsen. 

Gezien de huidige omstandigheden zou het misschien lastig zou worden om de nieuwe olijfolie in heel Nederland rond te brengen omdat we misschien niet eens het land uit mogen. In dat geval stuur ik de olie op naar onze vrienden Thea en Diederik in Appeltern of naar Eduardo in Vught. Ik kan me voorstellen dat niet iedereen zin heeft om voor een blik olie half Nederland door te crossen, maar gelukkig hebben een paar vrienden zich al solidair verklaard door aan te bieden om de olie niet alleen voor zichzelf, maar ook voor anderen op te gaan halen.

Zo is Ed Baten, vermaard sommelier te Vught (als je echt goeie, biologische Italiaanse wijn wilt hebben moet je hem bellen, hij importeert ze ook) daartoe bereid, zodat de regio Zuidwest Nederland bij hem terecht kan. Als er onder jullie mensen zijn die er ook voor voelen om mij op deze manier een dienst te bewijzen hoor ik het graag, en misschien trek ik je met deze mededelingen over de streep om ook wat van deze goddelijke olie te bestellen

Dat kan dus ook via www.bio-wijn.nl

Hartelijke groeten en hoe dan ook hopelijk tot gauw ziens! Frans van Munster, Puglia.

p.s. in de toekomst.... workshops in NL met Frans en Anna - maar in Januari .... dus nu even niet....

Sorteer op
  • Boek Fratello e Sorella
    Boek Fratello e Sorella

    Dit boek gaat over zuid Italië en lekker koken en eten. Een kookboek, een leesboek of een kijkboek? Eigenlijk van alles wat.

    In Fratello & Sorella vind je brieven die zij elkaar een jaar lang schreven. Karin schrijft hierin over…

    € 22,50
Sorteer op
© 2008 - 2022 webwinkel Pura Passione en Bio-wijn.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.