ROSSO DI MONTALCINO DOC. BIO, COL D'ORCIA
Gemaakt van hoe kan het anders ...
Druif: 100% Sangiovese
Kleur: Diep robijn rood met wat paarse tinten.
Geur: In de neus aroma's van Kerzen, zure kersen gevolgd oor een ceder en kruidige geur. Elegant en zacht in de mond met aangename rijpe tannines.
De afdronk is fruitig, lang en aanhoudend.
De druiven hebben een gisting op schillen gedurende ongeveer 10-12 dagen bij gecontroleerde temperatuur onder 28 ° in ondiepe, brede stalen tanks (150 hl)
De smaak: Elegant met een balans van tannines en zuren - medium sterk
Inzetbaar bij: Antipasti carne, medium gekruide vleesgerechten, medium sterke kazen, pizza - pasta gerechten - wild ragout ...
Heerlijk ook als drinkwijn voor degene die iets meer neus en smaak wil. Iets erbij eten heeft toch de voorkeur.
Kan op termijn steviger van smaak worden. Recent een 13 jaar oude rosso di Montalcino van een ander top wijnhuis geproefd waar verrassend hoge kwaliteitswijn in het glas aanwezig was.
Het wijnhuis
Col d'Orcia betekent letterlijk “heuvel met uitzicht op de rivier Orcia”.
Het productiegebied dat de zuidwestgrens van de regio Brunello di Montalcino markeert, is onlosmakelijk verbonden met de positie waar de wijngaarden zijn geplant.De missie van Col d'Orcia is om de beste wijnen te produceren met de verkregen en uitzonderlijke combinatie van het terroir en het klimaat in dit gebied van Montalcino.
Sinds 1973 is dit wijndomein eigendom van de familie Cinzano, een grote naam in de wereld van de drankenindustrie en vandaag de dag geleid door Graaf Francesco Marone Cinzano.
Eén van de kenmerken van een werkelijk goed wijndomein is dat het ook fantastische wijnen weet te produceren in mindere oogstjaren. Dat doen zij onder meer door de opbrengst per wijnstok terug te brengen zodat een hoog kwaliteitsniveau garandeert is.Col d'Orcia werkt al vele jaren met bijzonder veel aandacht voor de natuurlijke omgeving in hun wijngaarden.
Om deze reden hebben ze vanaf 2010 de beslissing genomen om het proces te starten om biologische certificering te behalen en daarmee de grootste biologische wijnmakerij in heel de Toscane te worden.
Sinds augustus 2010 wordt het hele landgoed inclusief wijngaarden, olijfgaarden, bouwland en zelfs het park en de tuinen uitsluitend bewerkt volgens de richtlijnen die horen bij biologische landbouw. Met trots kunnen ze zichzelf dan ook legitiem omschrijven als een biologische oase in Montalcino. een vers en langlevend fruit te bewaren.