Valpolicello Classico 2020 La Dama - BIO -DOC - Veneto
Door de wijnmaker zelf beschreven als:
De meest oprechte wijn van Valpolicella, waar geen techniek staat tussen de druiven van de wijngaard en de wijn op tafel. Een jonge wijn maar niet onvolwassen. Klaar al in de lente na de oogst, het is elke dag genieten aan tafel. Een dagelijkse wijn van hoge kwaliteit om de elegantie.
Druiven,Corvina, Molinario, Rondinella
Beschrijving:
Soepel en smaakvol, met lekker veel rood fruit en prima zuren en een afdronk van 5 seconden +/- dus goed inzetbaar aan tafel. Deze wijn blijft echt lekker lang hangen. Past goed bij pizze, pasta, BBQ niet te spicy gerechten.
Wijnmaken, de oogst van de autochtone druiven wordt uitsluitend met de hand uitgevoerd, van eind september tot midden oktober. De gekneusde druiven fermenteren in stalen tanks gedurende ongeveer 15 dagen, de verwerking is zeer delicaat om de geur en de typische vrucht van deze wijn te behouden.
De wijn rijpt daarna in stalen tanks gedurende ongeveer 6 maanden, waarna deze wordt gebotteld en rijpt in de kelder gedurende ongeveer 2 maanden voordat het in de handel wordt gebracht. Serveertemperatuur: 16 - 18 °
Gemaakt door: Gabrielle een epassioneerde oenoloog die alleen maar top wijnen maakt. Ga zelf een proeven in Negrar bij het wijnhuis en u snapt de passie die achter zijn wijnen zit.