Farandola Trebbiano Spoletino, Umbrië I.G.T. Di Filippo, Umbria
Farandola gemaakt van de Trebbiano Spoletino 100% De topwijn wit van Di Filippo - steeds mooier van smaak en geur. Vol en kruidig - de specerijen, salie, oregano, stuiven het glas uit. Elegant en aanhoudend sterk. Een wijn om van te genieten - met kleine slokjes en lang in de mond houden. Genieten met de ogen dicht. Probeer het zelf een uit. - AANRADER -
- Bodem: kleiachtig-kalkhoudend
- Locatie: Op de heuvels rond Cannara, Umbria
- Plant management: guyot methode
- Planten per hectare: 4600 Opbrengst per hectare: 8.000 kg druiven
- Jaarlijkse productie: 10.000 flessen
- Vinificatie: fermentatie bij 18 ° C
- Rijping: roestvrij stalen vaten
- Geur: fruitig met citrus en minerale tonen
- Smaak: aangenaam zuur, mineraal, persistent (geur blijft lang aanwezig). Kleur: strogeel met groenachtige tinten
- Aan tafel: Past het beste bij: voorgerechten, vis, wit vlees en verse kazen
Het familiebedrijf Di Filippo werkt zo schoon mogelijk, zo is de traktor verbannen uit de wijngaard - nemen werkpaarden die anders geslacht zouden worden dat werk over. Zelf een ritje door de wijngaard is ook mogelijk - hebben wij al meerdere keren van mogen genieten. Ganzen ion de wijngaard houden het gras kort en bemesten de grond - en regelmatig wordt er een feestje in de wijngaard georganiseerd. - Legendarisch "Il Porco in Vigna" Het varken in de wijngaard, maar dan wel op de gril - met de wijnen van deze fantastische wijnhuis erbij.