Nero di Troia DOC Castel del Monte - Rosso - Puglia - Italia
Een wijn gemaakt in La cantina di Andria een kleine cooperatie van drie grotere wijnproducenten in de nabijheid van Bari - op een paar km van de kust. Steeds meer biologisch producerend de laatste jaren. Aangename mensen en dat is ook mooi om te vermelden. Sebastiano en zijn vader bezitten er ook veel olijfboomgaarden. Het huis maakt ook de DOCG Rosato Castel del Monte!
Kruidige medium sterke wijn, elegant met karakter en zuiver gemaakt, heerlijke wijn voor alle dag. Aan tafel voor gerechten met enige kracht. Het beste aan tafel inzetbaar bij medium zware gerechten.
Druif: Nero di Troia
Verbouwd: heuvels van Murgia rond Castel del Monte
Productie: Traditionele wijnbereiding bij gecontroleerde temperatuur in vaten met beperkte capaciteit (roestvrij staal). Raffineren in betonnen tanks (8 maanden) en daarna op fles
Bodem: Heuvelachtig kalksteen
Kleur: Robijnrood met granaat tonen
Geur/smaak: droog, harmonius, aangenaam en hints van rijpe vruchten en krenten. Uitstekend bij pasta, rood vlees, oude kaas.
Serveer temperatuur: 18 ° -20 ° C
Mooie huiswijn - met aangenamen balans inzetbaar bij veel gerechten en op terras. Iets pittiger dan de Rosso waar ook Shyrah in wordt gebruikt... of moet ik weer proeven? Erg hé dat vak van de sommelier.
Zelfs 91 punten gekregen bij een proeverij in Duitsland - daar zijn Italiaanse wijnen de 2e grootste op de wijnmarkt!
Eduardo