Hmm
Vernaccia di Cannara Colli Martani ( BIO) DOC, Di Filippo
Een charmante en rode dessertwijn met een volle en subtiele smaak, zoete kersen, tikje sinasappel maar ook verborgen complexiteit, houdt de wijn maar eens wat langer in de mond en proef intens. Krachtig en niet overdreven zoet een snoepje zonder of met een aantal gerechten.
Pas op: er zijn mensen die dit de allerlekkerste wijn vinden.
Mangiare: De belangrijkst zijn de kazen. Stevige volle kazen met een zoetje, Stompetoren Grande Cru of de Twentse trots, maar meer nog de combinatie van vijgen en een blauwschimmel kaas. Geweldige combinatie natuurlijk.
Heerlijk als afsluiting van een subliem diner. Tegen een prijs waar je in een restaurant om lacht toch? Gemaakt door de beste bio wjnboer van Italië 2012 moet er dan wel bij. Smullen!
- Regio: Umbrië
- Druivensoort: Vernaccia Nera (of Cornetta) Biologisch geteelde druiven
- Bewerking: 2 maanden ingedroogde druiven en daarna 3 tot 4 weken langszame gisting in roestvrijstalen vaten.
- Alcoholgehalte: 14%
- Flesinhoud: 375 ml
Het familiebedrijf Di Filippo werkt zo schoon mogelijk, zo is de traktor verbannen uit de wijngaard - nemen werkpaarden die anders geslacht zouden worden het werk over. Zelf een ritje door de wijngaard is ook mogelijk - hebben wij al meerdere keren van mogen genieten. Ganzen tussen de druivenstokken. De moeite waard om zelf te bezoeken.